Бабините гевреци

29/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 3x
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 597
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В хладко прясно мляко се разтваря маята заедно със захарта. В отделна купа се слага 2 в. ч. брашно.

Добавя се вода, олио и прясното мляко с маята. Следва сол и се разбъркват. Омесва се и се добавя още брашно. Тестото трябва да е меко.

От тестото се отделят топчета с големината на мандарини. Овалват се и се се правят на ивички, които се заплитат. Свързват се краищата им. В тава се застила намазнена хартия.

Нареждат се в тавата, мажат се с разтворена захар във вода, поръсват се със сусам и се оставят за 1 час. Пекат се във фурна на 200 градуса за 30-35 мин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар