Бабините гевреци

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Бабините гевреци
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"С тези лакомства баба ни отгледа, сега искаме и децата ни да опитат от тях"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 - 1/2 в. ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка + 1 в. ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакет
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 - 1/2 ч.л.
  • брашно - 4.5 в. ч.
  • сусам
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладко прясно мляко се разтваря маята заедно със захарта. В отделна купа се слага 2 в. ч. брашно.

Добавя се вода, олио и прясното мляко с маята. Следва сол и се разбъркват. Омесва се и се добавя още брашно. Тестото трябва да е меко.

От тестото се отделят топчета с големината на мандарини. Овалват се и се се правят на ивички, които се заплитат. Свързват се краищата им. В тава се застила намазнена хартия.

Нареждат се в тавата, мажат се с разтворена захар във вода, поръсват се със сусам и се оставят за 1 час. Пекат се във фурна на 200 градуса за 30-35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: