Плодов сладкиш с пъпеш и праскови

29/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 с.л. без връх
  • ванилия - 2 праха
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • крем - 1 пакет нишесте
  • за гарниране
  • пъпеш - 1 бр. малък
  • праскови - 1 - 2 бр.
  • стафиди
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко със содата, олиото и ванилията. Разбъркайте и добавете брашно до гъстотата на кексово тесто.

Изпечете блата в суха и намазнена тавичка с подходяща големина. Направете крема по указания на пакета начин. Намажете блата обилно с крема.

Почистете пъпеша и прасковите и ги нарежете на парченца. Наредете парченцата върху сладкиша. Гарнирайте със стафиди и орехи.

Поднесете охладен.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар