Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Плодов сладкиш с пъпеш и праскови

Плодов сладкиш с пъпеш и праскови

Плодов сладкиш с пъпеш и праскови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
29/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Страхотен плодов сладкиш, който се изяжда за нула време"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 с.л. без връх
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • крем - 1 пакет нишесте (60 г)
  • за гарниране
  • пъпеш - 1 бр. малък
  • праскови - 1 - 2 бр.
  • стафиди
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко със содата, олиото и ванилията.

Разбъркайте и добавете брашно до гъстотата на кексово тесто.

Изпечете блата в суха и намазнена тавичка с подходяща големина. Направете крема по указания на пакета начин. Намажете блата обилно с крема.

Почистете пъпеша и прасковите и ги нарежете на парченца. Наредете парченцата върху сладкиша.

Гарнирайте със стафиди и орехи.

Поднесете плодовия сладкиш охладен.

Плодовият сладкиш с пъпеш и праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В крема захар няма ли?
04.09.2022 12:34