Пъдпъдък с домати и чипс

29/02/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • домати - 400 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • картофи - 4 големи
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва до златисто кафяво в горещо масло в дълбок тиган. Добавете нарязаните домати, ако се наложи ги обелете.

Морковите, нарязани на тънки филийки, се добавят към зеленчуците. Добавяме магданоза и чесъна, нарязани на ситно. Почистваме старателно пъдпъдъците и заедно с подправките ги добавяме към зеленчуците.

Добавяме гореща вода или бульон и захлупваме с капак да къкри на котлона, докато се свари месото. През това време пригответе чипса. Почистваме картофите и ги нарязваме на тънки филийки.

Запържваме ги в тиган със сгорещено масло. След като са готови ги използваме за канапе, а върху тях подреждаме пъдпъдъците със зеленчуците.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар