Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пъдпъдък с домати и чипс

Пъдпъдък с домати и чипс

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пъдпъдък с домати и чипс1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • домати - 400 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • картофи - 4 големи
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва до златисто кафяво в горещо масло в дълбок тиган. Добавете нарязаните домати, ако се наложи ги обелете.

Морковите, нарязани на тънки филийки, се добавят към зеленчуците. Добавяме магданоза и чесъна, нарязани на ситно. Почистваме старателно пъдпъдъците и заедно с подправките ги добавяме към зеленчуците.

Добавяме гореща вода или бульон и захлупваме с капак да къкри на котлона, докато се свари месото. През това време пригответе чипса. Почистваме картофите и ги нарязваме на тънки филийки.

Запържваме ги в тиган със сгорещено масло. След като са готови ги използваме за канапе, а върху тях подреждаме пъдпъдъците със зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: