Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко със зеленчуци и жълтъци

Телешко със зеленчуци и жълтъци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Телешко със зеленчуци и жълтъци1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • карфиол - 1 глава, малка
  • масло - 30 г
  • брашно - 60 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • олио - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно, доматите и морковите - на кубчета, карфиола - на розички, чушките - на кръгчета. Сваряваме зеленчуците в ½ л подсолена вода.

Сгорещяваме 2 с.л. олио и запържваме до зачервяване нарязаното на малки парчета месо.

Прибавяме отцедените зеленчуци и пържим още 10 минути.

Разбиваме маслото и жълтъците на пяна и постепенно прибавяме брашното и лимоновия сок. Варим сместа на водна баня 5 минути.

Преди сервиране заливаме месото и зеленчуците със соса и по желание гарнираме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: