Бисквитена торта с маслен крем

28/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Кой може да устои на нашето предложение за бисквитена торта с маслен крем "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 000
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.

Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта, като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура.подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар