Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с маслини

Фокача с маслини

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Фокача с маслини1 / 4
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Няма питки, няма пърленки - днес всички сме на фокача, ама не каква да е, а с маслини"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • мая - 12 г
  • вода - 250 - 300 мл топла
  • зехтин - 2 с.л.
  • маслини - 1 буркан, консервирани
  • черен пипер
  • розмарин
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в чаша с топла вода и се оставя в продължение на 15 минути. Пресейте брашното и добавете маята и зехтина. Подправете със сол.

Замесете тесто, като постепенно добавяте необходимото количество вода. Тестото трябва да е меко. Оставете да втаса на топло за час - два.

Разделете тестото на парчета и всяко разточете под формата на пърленки. Оставете ги на топло за още 15-20 минути. Поръсете ги с подправки и маслини и печете в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: