Домашно джелеби

29/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Иска ви се нещо сладичко? Е, на тази домашна вкустотия няма да можете устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171 177
  • Преглеждания за месеца4273
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • грис - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • куркума - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме брашното, гриса, бакпулвера, солта и водата до хомогенна смес. Оставяме настрани да почива, разбъркваме го отновo преди да го поставим в поша.

Приготвяме сиропа от водата и захарта, като оставяме да заврaт на котлона. Когато сиропът леко започне да се сгъстява, прибавяме куркумата и разбъркваме. Варим още 5 минути.

Махаме от котлона и изчакваме леко да се охлади, после прибавяме лимоновия сок.

Сгорещяваме олио и в него започваме да шприцоваме тестото с помощта на пош на спирали.

Запържваме до златисто и веднага ги слагаме в изстудения сироп. Оставяме за кратко да попият и ги сервираме топли.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Лилия Цачева/Lipodve
Много интересна изглежда, когато имам време ще я пробвам! (:
1
3
Златка
Златка
09.12.2016 21:51
Много вкусно ми се получи, страхотна рецепта.
3
2
vanqdimitrova
vanqdimitrova
28.10.2016 16:22
obojavam gooo
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв