Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Панирани сърнели на хапки

Панирани сърнели на хапки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Панирани сърнели на хапки
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сърнели - 10 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • хляб - на филийки
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме 1 пресована скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус.

Потапяме всяка почистена гъба в яйчната смес, като я задържаме за по-дълго, за да може да попие от нея.

Прехвърляме в чинийката с брашното, овалваме и изтупваме от излишното.

Пържим в сгорещено олио от двете страни и поставяме върху домакинска хартия да се отцеди.

Може да сервираме гъбите така или да ги направим на хапки като студено предястие.

Препичаме леко филийките, натъркваме ги с чесън и мажем с масло, отгоре поставяме гъбката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: