Катми по тракийски

29/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Най-вкусните катми - стават на шуплички, мекички са и много вкусни"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 958
  • Преглеждания за месеца339
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода със захарта и оставете да шупне.

Яйцата разбийте със сол, затоплено прясно мляко и газираната вода със стайна температура.

Добавете маята към сместа и разбивайте като постепенно добавяте от брашното до получаване на гъста смес.

Оставете сместа на топло за час да втаса и да се получат мехурчета.

Затоплете тиган или сач, намажете с малко масло и сложете от сместа като разпределите по основата. Изпържете от двете страни до златисто.

Намажете всяка катма с масло и намажете по избор със сладко или шоколад.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Наталия Петрова
Доста течни съставки, колко като бройки долу- горе излизат. Аз готвя в малки количества трябвали да намаля съставките ?
6
4
Ваня Георгиева
Ха и трупа килца, но пък да ни е сладко е най важно.
2
2
Гергана  Георгиева
И сладки и солени човек си хапва вкусно,вкусно
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!