Баница на тиган с прясно точени кори

29/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазняваме дъното на дълбок тиган с олио и отгоре поставяме първата кора, като краищата и остават отвън.

Разбиваме яйцата с прясното и киселото мляко и изсипваме малко от сместа върху кората.

Върху нея накъсваме втората кора, като я разстиламе равномерно и върху нея разпределяме половината от млечно-яйчната смес, натрошеното сирене и 2 с.л. олио.

Покриваме с третата кора, накъсана на парчета, отгоре изсипваме останалото от течната смес и олиото и покриваме със стърчащите краища на първата кора.

Поставяме тигана върху леко заграт котлон, постепенно увеличаваме силата му, докато баницата се запържи от едната страна и с помощта на чиния я обръщаме, за да се запържи и от другата. Малко преди да я свалим от котлона, я надупчваме на няколко места.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
И с мас мисля да пробвам.Много често я използвам.
0
0
Ваня Георгиева
С масло ако е дали ще се получи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв