Кашкавалени пръчици с карфиол

21/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме брашното в тенджера, прибавяме маслото и го запържваме 1-2 минути при непрекъснато бъркане. Прибавяме прясното мляко и поръсваме с черен пипер и сол.

Изсипваме настъргания кашкавал и варим на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти добре.

Изсипваме върху плоска повърхност, подравняваме и оставяме да изстине. Нарязваме изстиналото тесто на еднакви парчета, омесваме ги във формата на цилиндрични пръчки и нарязваме от тях 16 парчета.

В купични сипваме разбитите яйца, брашното и галетата. Най-напред овалваме пръчиците в брашно, потопяваме ги в яйцата и накрая панираме в галетата.

Изпържваме ги до златисто в сгорещеното олио.

Накъсваме карфиола на розички. В тенджера кипваме 350 мл вода, посоляваме и изсипваме в нея оцета. Сваряваме във водата парчетата карфиол за 10-12 минути. Изцеждаме ги.

Във всяка чиния слагаме по 4 пръчици, гарнираме със сварен карфиол и сервираме.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар