Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба на фурна по немски

Риба на фурна по немски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Риба на фурна по немски1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г
  • сметана - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • домати - 250 г
  • лук - 2 глави
  • бяла риба - 400 г филе
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • жълтъци - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - за намазване на съда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на тънки ивички и го бланшираме за 3 минути в кипяща подсолена вода.

В тенджера разтопяваме половината масло заедно със сметаната. Подправяме със сол, черен пипер и настърганото индийско орехче. След 1 минута сваляме съда от огъня.

Разбъркваме зелето със сметаната и изсипваме сместа в намаслен огнеупорен съд.

Обелваме доматите и лука и ги нарязваме на филийки.

Напръскваме рибата с лимоновия сок и поръсваме със сол и черен пипер.

Нареждаме лука и доматите върху зелето. Отгоре слагаме рибното филе, покриваме съда с алуминиево фолио и печем 35 минути в загрята на 200 градуса фурна.

В тиган сгорещяваме останалото масло и запържваме в него брашното. Доливаме млякото и кипваме сместа, като бъркаме непрекъснато. Прибавяме кашкавала и жълтъка и посоляваме.

Сваляме фолиото, заливаме ястието със соса и печем още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: