Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибно филе със замразени зеленчуци в сос

Рибно филе със замразени зеленчуци в сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Рибно филе със замразени зеленчуци в сос1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 800 г рибно филе
  • зеленчуци - 800 г, микс замразен (грах, чушки, моркови, аспержи)
  • масло - 80 г
  • сметана - 100 г
  • бяло вино - 150 мл
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • магданоз - 2 с.л., нарязан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напръскваме филето с лимоновия сок и го посоляваме.

Намазваме с мазнина голямо парче алуминиево фолио и в него слагаме зеленчуците, поръсваме с черен пипер. Отгоре поставяме рибата и заливаме с 5 с.л. бяло вино. Загъваме фолиото добре и изпичаме в умерена фурна за 25 минути.

Внимателно разгъваме фолиото от страни и изсипваме отделения при печенето сос в тенджера. Към него прибавяме останалото вино и сметаната.

Варим соса на тих огън, докато намали обема си до 1/3. Прибавяме останалото масло, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Заливаме рибата с готовия сос и поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: