Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата от патладжан с цвекло

Салата от патладжан с цвекло

ВаняВаня
Чирак
11830041453
Салата от патладжан с цвекло1 / 3
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр., средно големи
  • цвекло - 1 глава, средно голяма
  • орехи - 1 к.ч., счукани
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 3 с.л.
  • олио
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две, почистват се от семето, осоляват се и се оставят за 30-40 минути. След това се отцеждат, за да се отстрани горчивият вкус и се нарязват на филийки.

Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещеното олио. След това се поставят върху хартия, за да поеме мазнината.

Цвеклото се обелва, сварява се в подсолена вода и след като изстине, се нарязва на продълговати парчета, дебели около пръст.

Посоляват се, намазват се със счукания с малко сол чесън и всяко парче се завива във филийка патладжан.

Закрепя се с помощта на клечка за зъби, поръсва се със счукани орехи, зехтин и се украсява със стръкчета магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: