Торта с банани и нишесте

Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
28/06/2011
"Предпочитаме да ядем торти, отколкото да ги правим, а вие?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 352
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до побеляване и прибавете постепенно брашното, а след това и останалите продукти за блата. Разбъркайте добре и загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете сместа в тава с диаметър до 25 см и изпечете. Готовият блат се охлажда напълно и се разделя на 2 отделни блата.

В 100 мл от млякото разбийте мн. добре яйцата, нишестето, захарта и ванилиите за крема. Останалото мляко се загрява до кипване и се маха от котлона. Постепенно прибавяйте от горещото мляко към яйчената смес и бъркайте енергично.

Внимавайте да не пресечете яйцата. Върнете сместа на слаб котлона и варете крема за 15-тина минути, като перманентно разбърквате. Трябва да се получи гъст крем. Охладеният вече крем се разбърква с мекото краве масло.

Нарежете всеки банан на по 3 части. Тортата се реди във форма с отлепящо се дъно или ринг. На дъното сложете 1 блат, излейте 1/4 крем, подредете плодовете, залейте с още 1/4 крем, блат и повторете процедурата. Отгоре намажете с крем.

Оставете тортата за 1 нощ в хладилник, а на следващия ден я освободете от формата. Разбийте сладкарска сметана на пухкав крем и намажете тортата с банани отгоре. Направете по желание декорация и оставете в хладилник за час, за да се стегне.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

велислАва
велислАва
31.12.2013 13:01
Иас така мисля ани
0
0
ани
ани
08.06.2013 14:43
супер еееееееееееееееееееееееееееее
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти