Пухкава погача

29/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Това не е питка като питка, а истинско пухкаво изкушение, с което можете да зарадвате близките си "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 400
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я сложите в затопленото прясно мляко с лъжичка мед и оставите да шупне.

Пресейте брашното и сложете 2 бр. яйца и белтъка на третото, маслото, сол и сока на портокала. Добавете киселото мляко и шупналата мач и размесете. Месете до получаване на средно твърдо хомогенно тесто.

Оставете покрито да втаса за час. Намажете тава с малко масло. Разделете тестото на 7-8 топчета с еднаква големина.

Подредете ги в тавата и оставете да втаса за още 30 мин. Отгоре намажете с останалия жълтък от третото яйце и печете на 170 градуса за час.

Моята погача е печена в тава с размерите на старите електрически тенджери.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар