Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пухкава погача

Пухкава погача

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Пухкава погача
Снимка: Monika Ivanova
4 / 5
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Това не е питка като питка, а истинско пухкаво изкушение, с което можете да зарадвате близките си"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 42 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • мед - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я сложите в затопленото прясно мляко с лъжичка мед и оставите да шупне.

Пресейте брашното и сложете 2 бр. яйца и белтъка на третото, маслото, сол и сока на портокала. Добавете киселото мляко и шупналата мач и размесете. Месете до получаване на средно твърдо хомогенно тесто.

Оставете покрито да втаса за час. Намажете тава с малко масло. Разделете тестото на 7-8 топчета с еднаква големина.

Подредете ги в тавата и оставете да втаса за още 30 мин. Отгоре намажете с останалия жълтък от третото яйце и печете на 170 градуса за час.

Моята погача е печена в тава с размерите на старите електрически тенджери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: