Пилешка супа по турски

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пилешка супа по турски1 / 4
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г пилешки гърди
  • моркови - 2 бр.
  • фиде - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се надробяват на малки парчета и се слагат в тенджера. Заливат се с вряла вода за около 5 мин.

В друга тенджера се слага малко олио. Добавят се настърганите моркови и се запържват. След това се добавят маслото и брашното. Отново се запържват.

След това се добавят гърдите заедно с бульона и ако е необходимо, се долива топла вода.

След като заври, се добавя фидето. Преди да се вдигне от огън се добавя и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: