Пилешки гърди в сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пилешки гърди в сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 6
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • черен пипер
  • магданоз - сух
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се надробяват на парчета. Лукът и морковът се рендосват. В тиган се слага малко олио да загрее.

Добавят се лукът и морковите и се запържват за около 1-2 мин. След това се добавят гърдите и отново се запържват за около 2-3 мин.

Добавят се черен пипер, доматен сок, брашно, червен пипер, разбъркват се и се долива 1 в. ч. вода. Оставя се да заври до готовност.

Малко преди да се вдигне, от огъня се добавя вегета, оставя се да ври още 5 мин. След като се вдигне от котлона, се поръсва със сух магданоз. Ако е необходимо, се добавя сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: