Суджук с боб в гювече

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386632436661
Суджук с боб в гювече
Снимка: Мартина Тракова
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Тази невероятна рецепта ни събра акъла и веднага споделяме. Да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г сварен
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 100 мл.
  • сланина - пушена, 4 тънки филийки
  • суджук - 1 подкова
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • червен пипер - 2 щипки
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моркова и двата вида лук почистваме, измиваме и нарязваме на дребно. Слагаме в тиган с малко олио и задушаваме.

Червената чушка нарязаваме на дълго, като преди това сме отстранили семето. Добавяме и нея към зеленчуците.

Нарязваме под ъгъл суджука и го добавяме в тигана, за да го запечатаме.

След като омекнат зеленчуците, слагаме и доматеното пюре за 3-5 мин. Сваляме от котлона и добавяме сварения фасул и подправките. Разбъркваме всичко добре.

На дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно.

Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.

Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря и на теб Мартина че ми разяснихте за боба.
29.02.2016 20:40
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не знаех че на него казват така. мерси.
29.02.2016 20:20
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Рецептата е страхотна от този суджук ми се напълни устата
29.02.2016 20:18
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Какво точно значи белен боб?
29.02.2016 19:56
2
Покажи всички подкоментари