Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Долно пилешко бутче с бял сос

Долно пилешко бутче с бял сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Долно пилешко бутче с бял сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 5 долни бутчета
  • сол - на вкус
  • олио - малко
  • За соса
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 - 1/2 с.л.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват, слагат се в тенджера. Добавя се сол и олио и се долива вода. Оставя се да ври до готовност.

Прясното мляко се сварява. Маслото се разтопява в тиган. Добавя се брашното и се запържва за около 2 мин.

След това се добавя прясното мляко, разбърква се за минута-две и се вдига от огъня. Изсипва се в тенджерата с бутчетата, разбърква се и се оставя да ври още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: