Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов сладкиш с тиквички

Шоколадов сладкиш с тиквички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Шоколадов сладкиш с тиквички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Такъв шоколадов сладкиш с тиквички вероятно не сте опитали, но ви препоръчваме да пробвате. Гарантираме за превъзходния му вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • захар - 375 г(по фина)
  • олио - 350 мл
  • тиквички - 400 г рендосана
  • какао - 65 г хубаво
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • орехи - 90 г
  • за ганаша
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата и олиото. В друга купа се слага брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвер, сол и канела, като се разбъркват всичките тези сухи съставки и към тях се добавят разбитите яйца.

Размесете добре с дървена шпатула до пълното поемане и хомогенизиране на кексовата смес. Сложете рендосани тиквички и смлени орехи в сместа и отново разбъркайте.

Количеството на сместа се получава много, затова при печене го разделете в две тави с нормални размери или предвидете една по голяма примерно диаметър над 36 см.

Намажете малко тавата с мазнина и я набрашнете, изсипете сместа в нея, приравнете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин. до суха клечка.

Направете шоколадовия ганаш, като загреете сметаната на котлона и преди да кипне я махнете, сложете натрошения шоколад, изчакайте минутка и разбъркайте до получаване на хомогенна шоколадова смес.

С този ганаш покрийте изстиналия сладкиш.

Този сладкиш е по рецепта от блога на Люси Евтимова, и държа да отбележа че не вярвах, че ще се получи вкусно с тези тиквички, но реших да опитам и не мога да ви опиша с думи колко мек, пухкав и сочен е.

Изключително шоколадов, тиквичките изобщо не се усещат, а придават лека влажност, която прави сладкиша наистина уникален!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: