Маринован панджар

15/07/2011
тин
оттинНовак276
"Ужасно вкусно зимно изкушение със салатно цвекло в ароматна марината!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 493
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • панджар - това е салатно цвекло
  • вода - 1 литър
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • карамфил - 5 - 6 пъпки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното, много добре измито цвекло се сварява до омекване. Обелва се и се нарязва. Нарежда се в буркани.

Залива се със загрята до завиране марината, приготвена от 1 литър вода, 1 ч.ч. оцет, 2 с.л. сол, половин чаша захар, 15 зърна черен пипер и 5-6 пъпки карамфил. Ако маринатата не стигне се прави още една доза.

Стерилизира се 15 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!