Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с тиквички

Фарфале с тиквички

ВаняВаня
Чирак
11830041456
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фарфале - 400 г (панделки)
  • тиквички - 2 бр., малки
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 клонче
  • зехтин - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се остъргват и нарязват на колелца. Доматите се попарват, обелват и след като им се отстранят семките, се нарязват на ивици.

Лукът и чесънът се настъргват и се задушават в зехтина, докато омекнат. Към тях се прибавят тиквичките, няколко листчета босилек, поръсват се със сол и черен пипер и се пържат 7-8 минути, като от време на време се разбърква.

По средата на пърженето се добавят доматите. Отделно се сварява пастата и се отцежда.

Прибавят се приготвените вече зеленчуци и накрая се поръсва със ситно накълцан босилек.

Сервира се горещо, в предварително затоплени чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: