Варени яйца, забулени в кайма

29/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 895
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • чубрица
  • лук - 1 бр.
  • олио - за намазване
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за около 12 мин., като оставите едно за каймата. Охладете яйцата със студена вода и ги обелете.

Замесете каймата, като прибавите ситно нарязания лук, чубрицата и разтворената галета с малко вода. Чукнете яйцето и омесете каймата.

Оформете топчета от каймата, като в средата сложите по едно варено яйце. Оваляйте в галета и наредете топчетата върху хартия за печене. Изпечете до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар