Баница с фиде и сирене

29/02/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 341
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода варим фидето до готовност, прецеждаме и изплакваме със студена вода.

В дълбок съд смесваме фидето, сиренето (натрошено), сол на вкус и олио (около 30 мл.).

От брашното, водата и щипка сол, омесваме тесто. От тестото разточваме две кори.

В подсушена и намазана с олио тава слагаме едната кора изсипваме върху нея фидето и сиренето (сместа) и отгоре слагаме и другата кора.

Печем 35-40 мин. на 180- 200 градуса или до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наталия Петрова
Това е традиционна рецепта за моя роден край- Смолянския.Може да се направи и със захар.Като имам време ще направя и такава и ще покажа.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.02.2016 23:48
Е такава баница за пръв път виждам :) Направо ми скри шапката :) Много интересна рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв