Ароматен сладкиш с круши

29/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 751
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 280 гр.
  • брашно - 400 гр.
  • ванилия - 2 бр.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • кора от портокал - от 1 портокал
  • олио - 100 мл.
  • вода - 100 мл. топла
  • кафява захар - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 15 гр.
  • круши - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте с двата вида захар, постепенно се добавете олиото, портокаловия сок, портокаловите корички и ванилията.

Брашното пресейте заедно с какаото, солта и бакпулвера, след което ги изсипвете при яйчената смес като разбърквате и постепенно добавяте и водата.

Тестото трябва да се получи гъсто, да пада тежко от бъркалката.

Намажете с олио тавичка с диаметър 26 см и в нея изсипете какаовата смес.

Крушите почистете, обелете и нарежете на полумесеци с дебелина 1см, поръсете се с малко брашно и наредете по повърхността на кексовата смес. Сместа е по тежка от парчетата круши затова те остават на повърхността, не ги натискайте и не разбърквайте.

Сладкиша печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45мин или до суха клечка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар