Маслен сладкиш с ябълки

29/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Хрупкаво маслено тесто и свеж пълнеж от ябълки с дъх на канела - един сладкиш, в който ще се влюбите още докато го приготвяте "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 960
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се пресейте брашното, добавете му бакпулвера и маслото нарязано на кубчета.

Отделно 2бр от жълтъците се разбийте с 3 с.л. от захарта, сока от 1 лимон и кората му и смесете с брашното, замесете до получаване на маслено ронливо тесто, което се завива с опаковъчно фолио и се прибира в хладилника за 1 час.

Ябълките почистете, обелете и рендосайте, изтискайте леко с ръка, така че да се отцеди сока им и сложете останалите 3 с.л. захар и канела.

Извадете тестото, разделете на две равни части, едната част разточете на кора с диаметъра на тавата в която ще се пече, а другата приберете отново в хладилник.

Тавата се намазва с олиото и се поръсва с малко брашно, сложете разточената кора и изсипете ябълковата смес.

Извадете от хладилника отделената част и я разточете на кора, която сложете отгоре върху ябълките, така че да ги покрие като капак, натиснете леко по краищата за да се спои навсякъде, ако има стърчащи краища ги изрежете и може да използвате за украса.

Намажете отгоре с разбит жълтък и се печете на 170 градуса 40 мин.

Преди да се извади направете глазурата от 1 ч.ч пудра захар и сока от 1 лимон.

Сладкишът се изважда от фурната и веднага се залива с глазурата, след като изстине отгоре се кристализира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар