Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Портокалова торта по турски

Портокалова торта по турски

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Портокалова торта по турски
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 в.ч.
  • сок от портокал - от 2 портокала
  • портокали - рендосан 1/2 бр.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • сода - 1 пакет
  • захар - 1 в.ч.
  • За глазура
  • портокалов сок - 3 в.ч.
  • нишесте - 4 с.л.
  • вода - 1 в.ч.
  • захар - 1/2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта много добре. След около 10 мин. се добавят останалите продукти като брашното се слага накрая. Отново се разбъркват.

Изсипва се в намазнена тава. Пече се във фурна на 180 градуса.

Глазура: всички продукти се разбъркват и се слага да заври. Разбърква се, докато се сгъсти. Вдига се от огън и се оставя да поизстине, но не напълно.

Готовото тесто също се оставя да поизстине, но не напълно. Маже се обилно със глазурата и се оставя в хладилник за 2-3 часа. По желание може да се поръси със настъргани или счукани орехи и лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Не съм правила до сега такава торта и ми изглежда много интересна. Тъй като за глазурата е нужно голямо количество портокалов сок, може ли да използвам натурален сок от магазина или е по-добре да го изцедя от пресни портокали? Вие как я направихте?
01.03.2016 19:24