Парфе торта с ананас

01/03/2016
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 481
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 2 бр. готови
  • сладко от боровинки - 200 г
  • сметана - 800 гзаквасена
  • пудинг - 1 бр. ванилия без варене
  • ананас - 1 бр. консерва шайби
  • ананас - 1 бр. консерва парчета
  • желатин - 2 бр.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната, захарта и пудинга в купа и разбийте.

Отворете консервата ананас, отцедете сока и плодовете нарежете и ги добавете към сметаната.

Разтворете едното пакетче желатин в малко студена вода, оставете да набъбне, след което разтопете в микровълнова за няколко секунди. Добавете и него в купата и разбъркайте.

Сложете в тортена форма единя блат, намажете със сладкото и сложете сметаната, като изравните.

Вторият блат се намазва със сладкото и се слага във формата със сладкото надолу към сметаната. Приберете в хладилник да се охлади.
Отворете консервата с шайбите ананас, отцедете в купа, отделете плодовете настрана, сложете сока в тенджера и сока, който остана от първата консерва, и загрейте на котлона, без да завира.

Разтворете и другия желатин по същия принцип и го добавете към ананасовия сок. Разбъркайте и оставете да се поохлади.

Трябва да изчакате сока да започне леко да се желира, наредете шайбите върху блата във формата и тогава изсипете сока. Ако го изсипете в течно състояние, той ще намокри цялата торта.

Оставете в хладилник да се охлади и стегне желатинът за минимум 6 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ивелина
Ивелина
01.03.2016 14:18
Изключително вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв