Питка цвете със сирене

29/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се 4 в.ч. брашно, маята, солта и захарта. Добавят се яйцата, прясното мляко и олиото и се омесва меко тесто, като постепенно се добавя още брашно. Оставя се да втаса за 30 мин. Сиренето се натрошава и към него се добавя накълцан магданоз.

Втасалото тесто се разделя на 12 равни части. Разточват се с големина, колкото чаена чиния. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с плънката. Сгъват се веднъж и пак се поръсват с плънка и отново се сгъват. Стават нещо като пурички.

Отново се мажат с масло. Леко се притискат и се разделят на 24 парчета. В намазнена тава по средата се слага чаша и се нареждат парчетата по двойки, като се завъртат едното наляво, а другото надясно.

Мажат се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. Пече се във фурна на 180 градуса за 40 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар