Яхния с кюфтета

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
18/06/2011
"Рецепта проверявана с годините, едно от първите неща, които се научих да правя преди години в Студенстски град, резултатът винаги е отличен"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо71 493
  • Преглеждания за месеца645
  • Преглеждания за седмицата158
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • домати - 2 броя, може и от консерва и 2 с.л. доматено пюре
  • ориз - 1 к.ч.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чубрица
  • бахар - 1/2 ч.л. счукан
  • черен пипер
  • сол
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - за поръсване

Приготвяне на Яхния с кюфтета

Нарежете лука и морковите и ги сложете да се задушат в малко мазнина. Щом леко омекнат се поръсват с червения пипер и се доливат 2 ч.ч. гореща вода (около 500 мл).

През това време се омесва каймата с ориза (предварително накиснат в студена вода и отцеден), добавя се сол, черен пипер, чубрица, бахар. Оформят се малки кюфтенца, които се пържат в отделен тиган, оваляни в брашно. Може и направо да ги пуснете в ястието без да ги пържите. Заедно с тях се добавя и виното.

Щом оризът уври (при нужда долейте още вода), добавете настърганите домати и доматеното пюре. Овкусете с бульона и от подправките на вкус. Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 24 гласували
5 11
4 6
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
BIKkiny
10.02.2014 11:30
Аз прибавих и малко картофки-чудна е !
1
0
bilqna001
21.10.2013 16:22
Много бърза,лесна и вкусна рецепта.Днес я изпитах.Благодаря на автора.
3
0
anonimna
11.08.2011 16:59
Суров.
1
1
Илияна
29.06.2011 16:55
А ориза трябва предварително да е сварен ли или суров като се меси с каймата ?
Аййй
29.01.2014 11:45
..явно си сънлива още:нали кюфтетата се пържат и после се варят,значи ще се свари суровия ориз.Друг път внимавай!
2
3
3
2

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с