Питка Гербер

01/03/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1272134412663
"Знаете ли как да оплетете ароматна питка гербер?"
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 690
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло мляко (около 150 мл) натрошавам маята с 1 с.л. захар и малко брашно. Разбивам яйцата с останалото мляко и олио. Замесвам тесто с всички продукти и оставям да втаса.

След като е втасало, го разделям на 4 еднакви части. Всяка част разточвам на обла кора, която мажа със олио и поставям другата отгоре, без последната.

Разрязвам на 8 триъгълника, всеки режа със нож по средата и промушвам отдолу нагоре. Широките части завивам навътре и притискам с дървена пръчица.

Оставям да втаса на топло и след като е готова, я мажа със разбит жълтък, мляко и олио. Посипвам със семена и пека в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Благодаря Pressy! Ще се радвам да я пробваш. :)
1
0
Pressy
Pressy
13.03.2016 22:57
Уникална е !Който си го може ,си го може ! Може би,някой ден когато имам повече време да си "поиграя" ,ще я пробвам !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв