Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Гербер

Питка Гербер

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Питка Гербер3 / 4
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Знаете ли как да оплетете ароматна питка гербер?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 450 мл
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 с.л
  • олио - 4 с.л
  • брашно - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло мляко (около 150 мл) натрошавам маята с 1 с.л. захар и малко брашно. Разбивам яйцата с останалото мляко и олио. Замесвам тесто с всички продукти и оставям да втаса.

След като е втасало, го разделям на 4 еднакви части. Всяка част разточвам на обла кора, която мажа със олио и поставям другата отгоре, без последната.

Разрязвам на 8 триъгълника, всеки режа със нож по средата и промушвам отдолу нагоре. Широките части завивам навътре и притискам с дървена пръчица.

Оставям да втаса на топло и след като е готова, я мажа със разбит жълтък, мляко и олио. Посипвам със семена и пека в загрята фурна на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря Pressy! Ще се радвам да я пробваш. :)
13.03.2016 23:49
1
Pressy
Pressy
Уникална е !Който си го може ,си го може ! Може би,някой ден когато имам повече време да си "поиграя" ,ще я пробвам !
13.03.2016 22:57
1