Карловска селска туршия в буркани

29/02/2016
"Вкусна туршия, която има запазено място на рафтовете в килера и на трапезата ни!"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 742
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците на подходящи парчета. Сложете ги в голям съд и ги залейте с марината, направена от оцета, олиото, водата солта и захарта /трябва да е гореща/.

Така престоява една нощ.

След това натъпчете туршията в буркани, като се тъпче за по-голяма плътност.

Залейте отгоре с марината и стерилизирайте 15 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
В нашия край нямаме такава рецепта за туршия стана ми интересна в приготвянето и.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв