събота, 28 май

Оризови кюфтета

18/06/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.
Изпрати Оризови кюфтета
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо19 564
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • моркови - 1 ч.ч. настъргани
  • праз - 1 ч.ч. нарязан
  • чушки - 1 брой зелена и 1 червена, нарязани на ситно
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кашкавал - 100 г настърган
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • черен пипер
  • сол
  • галета - за паниране
  • яйца - за паниране
  • олио - за пържене
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Приготвяне на Оризови кюфтета

Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките. Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар.
[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.5
Общо 8 гласували
5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боби
26.01.2014 20:48
Звучи ми много анкризисно трябва да опитаме
Влентин
04.02.2014 16:15
А Кашкавала кога се слага,или го забравихте
3
0
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Оризови кюфтета. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите рецепти за Оризови кюфтета. Изпробвани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Оризови кюфтета в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.