Оризови кюфтета

18/06/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Винаги сме на линия, когато някой има нужда от помощ при унищожаване, изяждане или мезене с вкусни кюфтета "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 245
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките. Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Боби
Боби
26.01.2014 20:48
Звучи ми много анкризисно трябва да опитаме
1
0
Влентин
Влентин
04.02.2014 16:15
А Кашкавала кога се слага,или го забравихте
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти