Оризови кюфтета

18/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Винаги сме на линия, когато някой има нужда от помощ при унищожаване, изяждане или мезене с вкусни кюфтета "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 460
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките. Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар.
подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Боби
Боби
26.01.2014 20:48
Звучи ми много анкризисно трябва да опитаме
1
0
Влентин
Влентин
04.02.2014 16:15
А Кашкавала кога се слага,или го забравихте
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв