Оризови кюфтета

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
18/06/2011
"Винаги сме на линия, когато някой има нужда от помощ при унищожаване, изяждане или мезене с вкусни кюфтета "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо19 901
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • моркови - 1 ч.ч. настъргани
  • праз - 1 ч.ч. нарязан
  • чушки - 1 брой зелена и 1 червена, нарязани на ситно
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кашкавал - 100 г настърган
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • черен пипер
  • сол
  • галета - за паниране
  • яйца - за паниране
  • олио - за пържене

Приготвяне

Накиснете предварително ориза в студена вода, след което го отцедете добре. Накълцайте праза, настържете морковите и нарежете чушките. Сложете ги да се задушат в мазнина, а щом омекнат добавете и ориза. Разбъркайте добре и залейте с половин литър вряща вода, посолете и оставете да се вари.

Сварения ориз оставете да се охлади и го разбъркайте с едно разбито яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал, накълцания магданоз и черен пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боби
Боби
26.01.2014 20:48
Звучи ми много анкризисно трябва да опитаме
1
0
Влентин
Влентин
04.02.2014 16:15
А Кашкавала кога се слага,или го забравихте
3
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с