Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сос от сирена

Талиатели със сос от сирена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Талиатели със сос от сирена
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ако сте на диета, то определено сте сбъркали страницата!!! Тук сме се събрали само хубави хора, които обичаме вкусната и качествена храна, а Сия е майстор в това отношение"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 30 г
  • зехтин - 10 мл
  • чесън - 1 скилидка стар
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • топено сирене - 150 г
  • синьо сирене - 150 г
  • кашкавал - 300 г
  • сметана - 400 г квасена
  • свинско месо - 300 г
  • талиатели - 500 г
  • бекон - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на малки парчета и сложете в тавичка с 1 к.ч вода да се запече на 200 градуса за 20 минути.

През това време сварете пастата според указанието на опаковката.

Пригответе соса, като смесите сметаната и прясното мляко с настъргания кашкавал (отделете малка част от него за наръсване накрая), топеното сирене и синьото сирене.

Подправете с черен пипер и сложете в касерола с разтопеното масло и бъркайте непрекъснато на средна температура. След 5-6 минути сосът ще започне да се сгъстява и тогава го махнете от котлона.

Беконът нарежете на тънки парчета и запържете в 1 с.л. зехтин до златисто, като накрая добавете парчетата месо и чесъна, разбъркайте и пържете още 2 мин.

Пастата отцедете и сервирайте в чиния, като слагате от месото с бекона и заливате със соса от сирена. По желание отгоре се поръсва с останалия кашкавал.

По желание топеното сирене може да е с някакъв вкус на гъби, ементал, чедър, шунка, а талиателите в моя случай са със спанак (зелени на цвят).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
Обожавам ги!
01.03.2016 14:19