Пиле със зеленчуци по китайски

01/03/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Пиле със сочни зеленчуци по китайски в български прочит, което го прави още по-вкусно"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109 682
  • Преглеждания за месеца3475
  • Преглеждания за седмицата246
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.
След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.

По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.

Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен.

Опитайте :)подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Dora Grozeva
Dora Grozeva
04.01.2017 19:52
Моля за поправка...за пръв път гласувам и бих желала да дам максимална оценка, ако може да се зачете моя глас. Рецептите на Сия са невероятни. Пробвала съм доста от тях и определено са по вкуса ми.
7
1
Georgi Rusev
Georgi Rusev
04.01.2017 14:41
Това не е пиле по китайски а един обикновен зеленчуков гювеч в "тиган"!!! Ако на някой му е харесало значи има носталгия по манджите на баба си. Сипването на соев сос за щяло и нещяло не прави една храна китайска, освен че ще ви напълни с натриев глутаминат като "бройлер".
5
6
Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.01.2017 17:03
Здравейте Г-н Русев, това че на вас не ви допада рецептата, не значи че и на останалите хора не трябва да им харесва. Не виждам нищо лошо в носталгията по бабините манджички и мога да ви кажа, че бабините манджи са най-вкусни. Относно това дали е гювеч в тиган може да го наречете така, когато вие сготвите нещо, споделите и си му сложите заглавие. В случая аз не съм китаец и няма как да сготвя автентично китайско ястие, за това съм дала примерна рецепта, която съм адаптирала от you tube и която уверявам ви много се доближава до ястията, които често хапваме в китайските ресторанти. По отношение на соевия сос, аз използвам качествен такъв, който съдържа соеви зърна, пшеница, вода и сол и няма как да се напълним като бройлери. Това, че вие ползвате соев сос с натриев глутаминат си е лично ваш проблем. И последно, горещо ви препоръчвам да опитате соев сос с оризов оцет, комбинират се блестящо, доказателство за това са милионите азиатски рецепти съдържащи двата продукта. Поздрави!
8
0
magdanozka
magdanozka
08.09.2016 22:28
Много се хареса на всички,изяде се на момента.
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв