Багети с риган и пармезан

01/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
"Разкошни багети, към чиито вкус буквално ще се пристрастите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • айран - 150 мл течност /обикновено си приготвям гъст айрян/
  • яйца - 1 бр. малко
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 ч.л. или зехтин /повече ми харесват с олио/
  • брашно - 250 г /и още около 1/2 ч.ч за доомесване/
  • самардала - 1/2 ч.л.
  • мая - 3/4 ч.л. суха
  • пармезан - 40 г настърган
  • риган - 1 ч.л.
  • за намазване
  • масло - 2 с.л. стопено
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям тестото в машината за хляб. Ако нямате, може да омесите тестото на ръка.

Сложете продуктите в хлебопекарната в следния ред:
- леко разбитото яйце с течността и захарта;
- мазнината;
- половината количество брашно;
- самардалата;
- останалото брашно;
- маята.

Използвайте програма за приготвяне на тесто с втасване. Наблюдавайте тестото и ако се наложи, добавете брашно. При звуковия сигнал на машината прибавете пармезана и ригана.

Когато програмата приключи, ще имате втасало меко тесто, което разделете на четири равни части. От всяка оформете четири тънки багети.

Смесете маслото с млякото и намажете багетите, оваляйте ги в пармезан. С нож направете разрези по повърхността и оставете за 40 минути да втасат. Печете на 180 градуса около 30 минути или до готовност.

Ако обичате мек и ароматен хляб, непременно опитайте тези багети.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 12:07
Обожавам ароматни хлебчета с всякакви билки и подправки и това е страхотно.
0
0
Гергана  Георгиева
Аз слагам малко чубрица в тестото,защото стават много ароматни
0
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:38
Вероятно доста ароматно се получава! Благодаря за идеята, ще пробвам
0
0
Мюрвет Юсуфова
Изглежда чудесно и вкусно!
0
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:38
Благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв