Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Юнашки гювечета с кюфтета

Юнашки гювечета с кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Юнашки гювечета с кюфтета
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Гювечетата са едни от най-емлематичните и вкусни ястия от българската кухня. Затова ви приготвихме тези майсторски гювечета, пък вие си ги пригответе когато имате време и мерак за нещо вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • кренвирши - 2 бр. (колбас)
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • кимион - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л. мляна
  • гъбен сос - 200 мл консерва
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • зехтин - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кренвиршите на ситно, сложете ги в купа.

Нарежете и кашкавала на ситни кубчета, прибавете го при кренвиршите.

Сложете и каймата в купата с всички подправки, омесете сместа, така че всички продукти да се споят.

Обелете и нарежете лука на полумесеци.

Намажете гювечетата отвътре с по една чаена лъжичка зехтин или олио.

От каймяната смес оформете 16 бр. малки кюфтенца, сложете по четири броя във всяко, добавете по малко лук, като го поставите отгоре или отстрани на кюфтенцата.

Сипете по 50 мл от гъбено-доматения сос във всеки съд, поставете капачетата и сложете във фурната да се запекат на 180 градуса около 50 мин.

Махнете капачетата, чукнете по едно яйце във всяко и дозапечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
Невероятни!
01.03.2016 14:17