Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Детски ябълков пай с юфка

Детски ябълков пай с юфка

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Детски ябълков пай с юфка
Снимка: Diddy Portarska
1 / 3
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр.
  • юфка - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. по желание
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маслото в касерола да се разтопи и добавяме начупената на ситно юфка. Настъргваме на ситно ренде ябълката и прибавяме и нея в касеролата.

Слагаме и захарта. Ако е нужно, може да се прибавят 2-3 с.л. вода, за да се задуши малко ябълката. Не трябва да се карамелизира.

След като омекне, добавяме и млякото. Варим 8-10 мин. или до готовност на юфката. Махаме от котлона и слагаме ванилията. Изсипваме в купичка и изчакваме да се охлади.

Поднасяме хладко или студено. Подходящо за деца над 1 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: