Питка с крема сирене

01/03/2016
Петя Цанева
отПетя ЦаневаНовак11
"Ще ви споделим тази невероятна домашна питка, приготвена във форма за кекс. Лесно, но пък много вкусно"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 824
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в дълбок съд, като аз си оставям 3 пръста брашно в пакета, от които да добавям към тестото. Добавяме маята и разбъркваме. Изсипваме майонезата, разбъркваме с дървена бъркалка, добавяме млякото и разбъркваме добре сместа.

Замесва се тесто, като при необходимост се добавя още брашно, докато стане гладко и еластично тесто. За да се активира маята, удряме тестото 50-100 пъти в плота или в съда, в който сме месили.

Мажем тестото с олио и го оставяме да почине. След това го замесваме отново. Откъсва се топче, разточва се и се реже на ленти. Всяка лента мажем с крема сирене (каквото количество ви е по вкуса) и завиваме на рулце.

Рулцата подреждаме в намаслена форма за кекс. Готовата питка мажем с разбит желтък и поръсваме със сусам. Печем на 190 градуса 40-45 минути. След като извадим питката от фурната, я поръсваме с вода и покриваме с влажна кърпа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ивелина
Ивелина
01.03.2016 14:27
Страхотна е!
1
0
Петя Цанева
Петя Цанева
01.03.2016 21:50
Благодаря :) Да Ви е сладко!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!