Хек филе със сметанов сос

19/06/2011
"Завийте филето от хек с нежно сметаново одеало и го запечете във фурната. Ястие, приготвено с любов "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 005
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - около 1 кг филе от хек
  • лук - 3 глави
  • вино - 2 ч.ч. бяло
  • масло - 40 г краве
  • бадеми - 50 г
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - няколко стръка, накълцан
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • сметана - 1 малка кофичка, заквасена
  • сол - на вкус
  • картофи - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете рибата за 10-тина минути в 1 ч.ч. вино, сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и задушете за кратко накълцания лук. Щом леко омекне, сипете сметаната, разбъркайте и добавете горчицата, останалта 1 чаша вино и смлените бадеми. Посолете на вкус и оставете да къкри на слаб огън за около 10 минути.

Накрая добавете черен пипер на вкус. Сложете филето от хек в намазлена тава за печене, залейте със сметановия сос и сложете да се пече за около половин час в умерена, предварително загряна фурна.

Поднесете порция хек, поръсена с наситнен магданоз. Поднесете с гарнитура от варени пресни картофчета.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Надежда
Надежда
23.09.2011 21:59
Здравейте. В рецептата Хек филе със сметанов сос, в необходими продукти не е споменато нищо за бадеми, а в начина на приготвяне има такива.
Моля, коригирайте я с необходимото количество бадеми!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв