Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Печен чийзкейк с пресни къпини

Печен чийзкейк с пресни къпини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Печен чийзкейк с пресни къпини
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
14/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Хрупкава основа с ароматен кремообразен пълнеж и сочни къпини прави този чийзкейк истинско удоволствие за вашите сетива"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г чаени, обикновени
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • крема сирене - 3 пакетчета (по 125 г)
  • сметана - 1 кофичка заквасена (200 г)
  • захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сладко - 1 бурканче по избор (малини, ягоди, горски плодове)
  • къпини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти, които използвате за направата на чийзкейка, трябва да са на стайна температура.

Натрошете бисквитите на ситни трохи, добавете към тях разтопеното масло и разбъркайте.

Целта да се получи хубаво ронливо тесто, което се разпределя в кръгла форма с подвижен пръстен.

За да може после да отделите по-лесно чийзкейка трябва да намажете формата с разтопено масло. Притиснете блата добре с ръце или с помощта на супена лъжица. Оформете малко прагче.

Сложете формата за 10-тина минути в камерата на фризера, за да може блатът да стегне по-бързо.

Разбийте крема сиренето с яйцата с помощта на миксер. Прибавете сметаната и захарта към получената гладка смес, разбийте отново и изсипете върху бисквитения блат.

Сложете къпините отгоре, но без да ги притискате. Изпечете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути. Ще познаете, че е готов по леката кафява коричка.

Оставете го да изстива във фурната, за да предотвратите напукване на горния слой.

Напълно охладеният чийзкейк се поднася със заливка от сладкото, което е разтопено на водна баня.

Чийзкейкът с пресни къпини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: