Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Телешки език с доматки на фурна

Телешки език с доматки на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
19/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Страхотен деликатес, който нямаме търпение да опитаме с чаша домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • телешки език - около 700 г
  • лук - 1 глава, голяма
  • оцет - 1 чаша
  • домати - 500 г обелени
  • канела - 1/2 пръчица
  • карамфил - 1/2 ч.л. счукан
  • магданоз - 1/2 връзка
  • тарос - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.

В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус. Сосът се вари, докато леко се сгъсти.

В намазнена йенска тенджера или саче се слага езика, залива се със соса, похлупва се и се пече в предварително загрята умерена фурна за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
43
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Шморко
Шморко
канелата не разбрах кога се добавя
15.09.2014 14:18
1
Покажи всички подкоментари
мариано
мариано
докато омекне и зависидали го вариш под налягане или в обикновенна тенджера
26.05.2012 19:49
1
rosi790
rosi790
Колко време се вари ?
26.07.2011 21:12