Агнеса за 45 минути

01/03/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7545481
"Днес ще ви публикуваме класическия вариант на любимия на хиляди българи сладкиш Агнеса, който се приготвя само за 45 минути"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 973
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:
Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем. Прибавяме ядките, ванилията и брашното и разбъркваме, докато всичко се смеси и се получи гъсто тесто.

В отделен съд разбиваме белтъците и солта на сняг и на няколко пъти ги прибавяме към сместа с ядките, като бъркаме внимателно на ръка с шпатула.

Изсипваме сместа в тавичка с хартия за печене или намаслена и набрашнена и печем в загрята на 170 градуса фурна около 20-25 минути.

Изваждаме от формата и оставяме леко да се охлади. През това време си приготвяме глазурата.

Глазура:
Разбиваме жълтъците с ванилията и захарта, докато побелеят. Изсипваме сместа върху леко поизстиналия блат и връщаме във фурната за около 5 минути на 120 градуса. Изваждаме и оставяме настрана напълно да се охлади.

Разрязваме на ромбчета и сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар