Пържоли със сос Бешамел

01/03/2016
Анонимен
отАнонименЧирак512092
"Бързи запечени свински пържоли в домашен бешамелов сос. Истинска наслада за почитателите на месцето"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 434
  • Преглеждания за месеца1860
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на пържоли. Всяка една от тях се начуква с дървен чук и се натрива с черен пипер и сол.

Запържват се за няколко минути в силно сгорещено олио, за да се запечата месото. След това се прехвърлят в тава, долива се около половин чаена чаша вода и се запичат до почти пълна готовност.

Малко преди да са готови се приготвя сос Бешамел. За целта маслото се стопява в подходящ съд. Постепенно се добавя брашното и се запържва. При непрекъснато бъркане се прибавя прясното мляко.

Готовият сос се добавя към пържолите, които се връщат във фурната до пълната им готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наталиа Петрова
Това е интересна идея! С удоволствие ще я пробвам!
0
0
Гергана  Георгиева
Слагам сто грама бяло вино по време на печене на пържолите.Подобрява се вкусовото качество на месото
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв